Yoga

YOGA

Vem är Anna-Carin och vad håller hon för klasser?

ANNA-CARIN TALL

För cirka 7 år sedan hittade Anna-Carin yogan. Först började hon läsa mycket böcker inom personlig utveckling och efter det hittade hon den fysiska delen av yoga när hon slutade att rida. Efter ett par år på den yogiska vägen kände hon och personer i hennes omgivning hur mycket hon förändrades till det positiva och det var då hon bestämde sig för att resa till Indien och studera till yogalärare. 

I november 2014 flög hon till Goa, Arambol och började sin utbildning. Hon förälskade sig i landet, människorna och kulturen så olik den svenska och redan när hon åkte hem efter utbildningen hade hon bestämt sig för att åka tillbaka. Under tiden det tog att planera flytten, så arbetade hon med yoga i sitt egna företag här hemma i Sverige. 7 månader sammanlagt blev det innan hon och hennes ryggsäck åkte tillbaka till Indien. Hon började i Norra delen, närmre bestämt Dharamkot i Himachal Pradesh och arbetade med att utbilda nya yogalärare inom anatomi, alignment, asana, meditation och pranayama. Hon har utbildat både 200-timmarselever och mer avancerade kurser inom yogaterapi. Sammanlagt har hon utbildat cirka 100 certifierade nya lärare. 

 

 

Boka pass och se schema?

Klicka ---> Här

 

Vi finns med på ---> yogakartan.com

Yinyoga

Den mest vanliga typen av Yoga är Yang-stil. Yang betyder att alla poser kräver muskelstyrka och är ofta viktbärande. Yin-stil däremot är tvärtom. Det krävs ingen muskelstyrka och de flesta poser (asanas) utövas sittandes eller liggandes. Här arbetar vi för att aktivera det parasympatiska nervsystemet och den feminina, lugna delen av oss. Vi stretchar de djupare delarna av våra kroppar. Vår fascia, ligament och senor. Yinyoga är lite mer som en meditation där vi samtidigt testar våra gränser i varje asana.

 

Historian om Yinyoga kommer från den kinesiska filosofin Taoism. Allting har en motsats och vi som människor består av båda delar, Yin och Yang. Mitten av dessa är vad kineserna kallar för ”The Dao” och när vi lämnar mitten rör vi oss antingen mot Yin eller Yang.

 

Vinyasa flow

En dynamisk yogaform i Yang-stil där man verkligen förenar andnig med rörelse, vilket också Vinyasa faktiskt betyder. Man rör sig från en pose till en annan synkroniserat med sin andning.

 

PRISER

10-kort - 1000kr

Gå/gång - 120kr

Ge bort en prova-på-klass till någon - 120kr.

Presentkort finns att köpa på Caféet.

 

Hathayoga

Är en lugnare form av yoga också Yang-stil där man stannar mellan 30 sek och 1 minut i varje asana. Denna form är mer lämpad för nybörjare, men kan ibland också vara tuff då det krävs mycket willpower för att hålla en asana under en längre tid. 

 

YOGALÄRARUTBILDNING

Söker du en förändring i ditt liv?

Känner du att yogan har förändrat ditt liv positivt?

Skulle du vilja ha möjligheten att sprida denna kunskap vidare till andra eller bara fördjupa dig själv inom området?

JuicyYoga Café ger dig nu möjligheten till detta då vi drar igång vår yogalärarutbildning. Utbildningen är det första steget på 200 timmar och är godkänd av Yoga Alliancen, vilket ger dig ett giltigt certifikat.

 

Fördelad på 10 månader gör vi 2 eller 3 block (beroende på vart du är hemmahörande). Det sista tillfället är i yogans hemland, Indien. I och med detta får du en fin balans av lugnet i den lilla kuststaden Västervik och pulsen av det stora landet i öst - Indien.

Utbildningen innehåller bl. a.

 • Asanas - deras biomekanik och olika alternativ
 • Alignment
 • Meditation - teori, praktik, undervisning
 • Pranayama
 • Anatomi/Fysiologi - grundläggande kunskap
 • Konsten att undervisa , kommunikation, uppbyggnad av klass
 • Lärarrollen - vem är du?
 • Undervisningsträning
 • Yogans etik och filosofi
 • Yogans historia
 • Hatha, Vinyasa, Yin
 • Driva eget

LÄRARE

 

Manjeet Mathur

MEDITATION / FILOSOFILÄRARE

 

Manjeet är född och uppvuxen i Indien och har rest sedan sju år tillbaka genom landet för att söka inspiration från olika lärare. Han har varit professionell dansare, fitnessentusiast och väldigt intuitiv sedan en tidig ålder. Efter en allvarlig olycka på gymmet drabbades han av diskbråck. Genom fysioterapi och stretchövningar introducerades han för yoga och har praktiserat kontinuerligt sedan dess.

 

Livet förändrades för honom när han hittade "sin" lärare som vägledde honom genom hjärtöppnande meditationer och medveten andning. Sedan dess har han delat en underbar kombination av Hatha yoga, hjärtmeditationer, dansterapi och massagetekniker.

 

Han tror att kärlek och medkänsla är den enda religionen och livet är ett firande av sitt egna autentiska jag. Han betonar det faktum att trots att varje enskild session som ges av honom är transformativ, så börjar den riktiga yogan utanför yogamattan i vardagen med vår hälsa, relationer, arbete och ensamtid.

 

Hans motto: Få mer kärlek till varje ögonblick genom medveten andning och medvetna handlingar.

 

 

 

PRISER OCH DATUM

 

Anna-Carin Tall

GRUNDARE / HUVUDLÄRARE

 

Anna-Carin är grundare av JuicyYoga Café. Ett av hennes favoritcitat är "Be the change you wish to see in the world" och det är precis det hon känner att hon gör genom sitt företag. Hon vill sprida yogan vidare till alla som är öppna för att lära och inte är rädda för att ärligt reflektera över sig själva och sina liv. Hon har studerat yoga i 7 år och har själv erfarit hur asana, meditation och pranayama har förändrat både hennes fysiska, men framför allt mentala hälsa.

 

Genom att ha ett öppet sinne och vetskapen med sig att alla kommer från olika bakgrunder och har olika förutsättningar, så guidar hon dig till att hitta din autentiska lärarstil. Vad som passar just dig.

 

Efter ett par år i Indien är hon nu på hemmaplan igen i Sverige och hoppas kunna sprida i väst vad yoga verkligen är. Yoga är inte bara något du praktiserar på din matta utan den är en del av ditt vardagliga liv.

 

Hennes bakgrund är inom vården och som massageterapeut.

 

 

 

200 timmars yoga utbildning på JuicyYoga Café

Nivå 1, 200 timmar

50000 SEK

45000 SEK (decemberträningen)

Möjlighet till delbetalning finns.

 

En depositionsavgift på 5000kr betalas när anmälan sker.

DETTA INGÅR I PRISET

Datum - Decemberträningen

 

1, 2, 3/12 -2017

8, 9, 10/12 - 2017

15, 16, 17/12 - 2017

 

6, 7, 8/4 - 2018

13, 14, 15/4 - 2018

20, 21, 22/4 - 2018

 

Indien - 10/11 - 25/11 - 2018

 • all nödvändig kurslitteratur
 • 3 mål mat om dagen och boende i Västervik (om du kommer utifrån)
 • resa till Indien + boende och transfer till och från flygplats
 • 1 dagsutflykt (delfintur eller liknande)
 • Wifi (i Indien)
 • väska med "yogiska verktyg" som Neti pot, Jala neti och t-shirt

Då maten är en stor och smakrik upplevelse har vi valt att inte låta den ingå i priset, så att du får möjligheten att prova lite olika ställen och hitta din egna personliga favorit.

 

OBSERVERA att du ordnar visum och står för den kostnaden själv. Lättast ansöker du på allavisum.se

 

AVBOKNINGSREGLER

Om du bestämmer dig för att avboka utbildningen betalar vi tillbaka hela summan minus depositionsavgiften på 5000kr förutsatt att du bokar av senast 3 veckor innan kursstart.

 

Vi betalar ej tillbaka om du bokar av senare än 3 veckor innan.

HÄR FINNS VI

 

Hamngatan 36 B

59333 Västervik

KONTAKT

 

info@juicyyogacafe.com

(+46) 0764269391

FÖLJ OSS

© Copyright. All Rights Reserved.